گزارش٬
شروع سیل گلستان و دلیل آن
مهرداد ناصری

قسمت اول
امروز طی گذشت از مسیر جنگل گلستان و دیدن اینکه تمامی پروژه متوقف شده است در ابتدا به فکر این مسئله افتادم با تعطیلی این پروژه کارگران و کارکنان این شرکت ها در این وضع نابسامان و گرانیها چه میکنند و چه بر سر خانواده آنها می آید؟ و چرا با گذشت بیش از شش سال از زمان سیل هیچ کاری انجام نشده؟ به این فکر افتادم که برای مرور گذشته و یکی از هزاران فجایع این رژیم بدانیم که نه فقط هیچ کار مفیدی انجام نشده است بلکه میلیاردها تومان بجای اجرای پروژه و ساماندهی خسارت دیدگان فقط مشمول دزدی مسئولان گردید. سهم کارگران هم بيکارى و نپرداختن دستمزدها توسط این شرکتهای پیمانکاری شد که تمامی مدیران عامل و سهام داران آنها تخم ترکه هاى سران حکومت اند. این پروژه صرفا یکی از هزاران سند معتبر اختلاسهای مالی ایادی رژیم میباشد.
 
و اما داستان ازاين قرار بود:

وقوع سيل در 21/05/1381 در شرق استان گلستان (جنگل گلستان) با تلفات و خسارات بسيار بود. در اين سيل شهرهاى گاليکش، کلاله، على‏آباد و تعداد زيادى از بخشها و روستاهاى منطقه که در امتداد رودخانه گلستان و مسيلهايى که از بخش شمالى جنگل گلستان عمود بر امتداد نوار باريک شرقى - غربى جنگل قرار دارند، مورد هجوم و تهديد سيل واقع شده‏اند.

شرح کامل :

 



عکس 1- رسوبات رودخانه‏اى (Debris flow ) در سرآب بند قز قلعه مربوط به حوضه آبريز دشت شاد درغرب روستاى دشت که يکى از زير حوضه‏هاى آبريز رودخانه گلستان را تشکيل می دهد.

 


عکس 2- بستر رودخانه قبل از احداث بند قز قلعه و نهشته‏هاى ريزدانه بعد از احداث آن در بالادست روستاى دشت را نشان مي‏دهد. اين بند که توسط مديريت آبخيزدارى استان مازندران احداث شده بود، در تهاجم سيل سال قبل (20/05/1380) شکسته شد و تلفات جانى و مالى هنگفتى در روستاى دشت و مرگ غافلگيرانه مسافرانى را به دنبال داشت که در جنگل گلستان در حال تردد و يا تفرج بودند.

 



عکس 3- شکستگى و انهدام بند خاکى قز قلعه در جريان سيل سال گذشته (20/05/1380) بعلت رعايت نکردن استانداردهاى لازم.